Vremenski period u kom živimo donosi nam mnogo sadržaja za roditelje. Međutim, pored preplavljenosti sadržajima, roditelji se često žale da nailaze na kontradiktorne informacije koje ih zbunjuju i nekad što više čitaju osećaju se kao da to znanje koriste da sebe iskritikuju kada znaju da nešto što su uradili ili rade može drugačije.

Sve ovo su razlozi zbog kojih smo odlučile da izradimo naš E-book, koji se razvio u online program. Želimo da u interakciji sa drugim roditeljima i nama kao stručnom i podrškom iz ličnog iskustva uvedemo fokus, diskutujemo, razrešavamo dileme i podstičemo korišćenje znanja i iskustava da podržimo jedni druge za svakodnevne izazove roditeljstva.

Online program sadrži 5 radionica. Kada završimo program možete nam poslati sva pitanja i dileme koje su Vam ostale nerazjašnjene ili su Vam se pojavile naknadno i stići će Vam snimak sa našim odgovorima.

Dinamika rada je sledeća: pre svakog susreta dobijate od nas materijal sa teorijom i praktičnim vežbama, šaljete nam pitanja na mail [email protected]. Tokom susreta jedan deo mi prezentujemo temu (teorijsko i prakitčno iskustvo), odgovaramo na Vaša pitanja koja su stigla pre radionice, imamo deo za razmenu, diskusiju i praktičnu vežbu.

Radionice su sredom od 19:00 časova i traju od 70 do 90 minuta.

Teme koje obrađujemo tokom trajanja programa su:

 1. Sigurna povezanost između roditelja i dece i drugi stilovi vezanosti;
 2. Granice – postavljanje granica i razlika između potreba i želja;
 3. Emocije – briga o osećanjima roditelja i dece, regulacija emocija;
 4. Komunikacija;
 5. Veštine za zaštitu bezbednosti dece.

Šta roditelji dobijaju ako se oduče za naš program?

 • Online rad, bez potrebe da negde idete;
 • POKLON E-book za sve prijavljene na program (teorija i mnogo praktičnih vežbi);
 • Poklon 2 audio fantazije za roditelje i jednu za decu;
 • Rad u grupi (iskustva i podrška drugih roditelja) i podrška psihoterapeuta koji imaju deceniju iskustva u radu sa decom i roditeljima;
 • Mogućnost da postavljate pitanja pre, tokom i posle radionice;
 • Mnogo podrške da budete dobro Vi, da biste bili dovoljno dobri roditlji Vašoj deci.

Ako imate dodatna pitanja, želite da se prijavite za program ili da Vam pošaljemo snimak sa besplatne radionice, koja prezentuje način rada na programu, pišite nam na [email protected].

Čitanje, slušanje i gledanje različitih sadržaja za decu nam donosi mnogo znanja i informacija, ali najviši nivo podrške i najviše se razvijamo u odnosima i razmeni sa drugim ljudima. Učenja na ovakav način nam obezbeđuje razvijanje veština i iskustvo, koje možemo da primenjujemo svakodnevno, jer da bismo bili podrška našoj deci, važno je da sebi obezbedimo podršku.

Centar za lični razvoj Relacije