Nešto staro, nešto novo
Igra za parove

Svakodnevno imamo priliku da pratimo porast broja parova koji se interesuju i dolaze na psihoterapiju. To svakako nije zbog toga što trenutno parovi imaju više poteškoća nego pre, već zbog toga što su spremniji da traže podršku tokom kriza koje ne mogu sami da prevaziđu. Zbog svega ovoga mi smo odlučile da se vratimo korak nazad i prevenciji. Negovanje odnosa je značajno i pre nego što se pojave krize, koje su svakako deo života i deo razvoja svakog pojedinca, para i porodice.

Prema tome cilj igre je osnaživanje partnerskog odnosa i prevencija pojave velikih kriza. Kartice povezuju partnere pre svega oko pozitivnih iskustva iz odnosa i usmerene su na prepoznavanje i osvešćivanje onoga što je u odnosu dobro. Ideja nam je da se partneri kroz pitanja prisete nečeg starog iz odnosa i da saznaju nešto novo, kako o odnosu, tako i jedno o drugom, a sve kroz zabavu i razgovor.

Igra je namenjena parovima bez dece, kao i parovima sa decom, jer osnaživanje partnerskog odnosa utiče i na jačanje roditeljskog saveza i roditeljske uloge.

Pri igranju ove igre svaki par ima svoj tempo i igraće se onoliko dugo koliko je partnerima potrebno da odgovore na sva pitanja i organizuju sve aktivnosti. Za nekoga će to biti nedelju dana, a za neke parove i do mesec dana, koliko je predviđena maksimalna dužina trajanja igre.

Pred vama se nalazi 60 kartica: kartice sa pitanjima/tvrdnjama, na koje treba da odgovorite, a pozadina tih kartica je obležena brojevima i simbolom , poklon vaučera sa različitim zadatim aktivnostima/asocijacijama, koje su sa druge strane obeležene brojevima i znakom i edukatvnih kartica koje sadrže teorijska znanja iz oblasti rada sa parovima i na pozadini su obeležene brojevima i simbolom . Kartice su poređanje po brojevima i izvlačite ih tim redosledom. Izvlačite po jednu karticu sa pitanjima i na pitanje/tvrdnju odgovaraju oba partnera. Kada dođu na red kartice ,,vaučeri“ izvlači svaki partner po jednu. Edukativne kartice čitajte tempom koji Vama odgovara.

Igru možete poručiti na: Istagram profilu centar_relacije i facebook profilu Centar Relacije.

Autorke: Vladica Damjanović & Bojana Brkić Stojanović